In het midden van de straat, over Extra City Kunsthal, staat woning ESB.
De zuid georiënteerde voorgevel is opgebouwd uit een afwisseling van raamvlakken en betonnen elementen. De elementen zijn modulair en geven een claustra effect in de woning. De woning heeft op niveau twee en drie terrassen aan de voorgevel.  De betonnen elementen garanderen privacy tegenover de leefruimte, maar ook een mogelijkheid tot contact met de straat en buurt. Op de hoogste verdieping hebben de bewoners vanop het terras zicht op de site van de oude wasserij waar tegenwoordig de kunsthal Extra City zich gevestigd heeft.
De slaapvertrekken en het kantoor zijn gelegen op niveau nul en één, zodoende de leefruimtes optimaal kunnen genieten van de lichtinval. De trapopwaarts ga je vanuit niveau nul in één rechte lijn naar boven, richting het licht. Trapafwaarts richting de voorgevel, zie je een bijzondere lichtinval door het claustraverband. Niveau nul wordt opgedeeld door een liftkoker die mede zorgt voor de stabiliteit van de woning. Onder de trap is een grote kastenwand die doorloopt van zuid naar noord. Het kantoor heeft zicht op de gemeenschappelijke tuin met de buren.
Op niveau één zijn de slaapkamers die gescheiden worden door de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is bewust klein gehouden zodat een dressing mogelijk is. De kinderkamer is groter zodat deze in de toekomst multifunctioneel kan worden ingericht.
De twee bovenste verdieping maken een verbinding met een grote vide. Hierdoor krijgt de onderste verdieping meer licht. Beide verdiepingen hebben een doorzon typologie. Als bewoner kijk je uit op het terras en de gedeelde tuin.  Op niveau 3 is de keuken en eetplaats en op niveau 4 het salon.
Het optimaliseren en verbijzonderen van licht en lucht in de vertrekken was een streven in de realisatie van deze woning.