Het lokaal dienstencentrum Zonnebloem bevindt zich binnen het grootschalig anoniem bouwproject van architect R. Van de Sompel van midden jaren 70 met aansluitend een groen parkje. De renovatie wenst de bestaande infrastructurele- en programmatorische uitdagingen aan te gaan om zo haar doelpubliek op een kwalitatieve manier van dienst te zijn.
Bij de herinrichting van het dienstencentrum werd aandacht besteed aan de zichtbaarheid en planmatige vereisten.  Als tegengewicht van het grootschalige woonblok wordt het centrum ontkoppeld, dit gebeurt door materiaalgebruik en door vormgeving.
Het Dienstencentrum wordt bekroond met een nieuw gearticuleerd dak volume dat een slimme oplossing biedt aan het gestelde programma. Het vervangt het bouwvallige dak van de zaal en voorziet de bijkomende ruimten. De dak uitkraging aan de parkzijde voorziet de buurtbewoners van een nieuwe beschutte plek en annonceert de toegang tot het dienstencentrum.
Bij de ontwikkeling van het plan werd er rekening gehouden dat cafetaria, leslokalen en zaal onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. De zaal zal via royale dakkapellen voorzien worden van voldoende daglicht.
Na de verbouw-  en uitbreidingswerken zal het lokaal dienstencentrum De Zonnebloem klaar staan om de buurt, de verenigingen nu en in de toekomst ten volle te dienen en zijn waardevolle plek in het gemeenschapsleven te bestendigen.
De voorgevel heeft een colonnade die de bezoeker en gebruiker de mogelijkheid geven om overdekt buiten te zitten. In de zomer kunnen de senioren buiten petanque spelen terwijl een ander groepje overdekt aan het kaartspelen is met een kopje koffie. Achter de nieuwe voorgevel en binnen circulatie is de met hout bekleedde polyvalente ruimte. De senioren kunnen hier dansen, evenementen organiseren en zelfs mindfullness wordt hier in kleine groepjes gegeven.
De bijzondere dakvorm zorgt voor een interessant contrast tussen licht en donker, de nieuwe dakkapellen trekken extra daglicht binnen waardoor de kamer een aangename verblijfsruimte is.
Tegen één van de wanden hangt een houten regieruimte. Bij een theater -of dansvoorstelling kunnen de techniekers hier hun apparatuur opstellen.
De deuren hebben dezelfde hoogte als de vroegere polyvalente ruimte. De hoogte van de deuren geoptimaliseerd de lichtinval en de hoogte van de ruimte wordt benadrukt.
Een gaanderij die oorspronkelijk gebruikt werd als buitencirculatie verbindt het nieuw/ gerenoveerde gebouw met de bestaande serviceflats. Aan de binnen circulatie liggen de polyvalent ruimte, de hal, balie en enkele leslokalen.
De hal waar tevens de sanitaire lokalen zijn heeft een vide die door de verticaliteit van de lift en trap een verbinding maakt met de bovenliggende lokalen. Net als in de polyvalente ruimte bevorderen de houten panelen de akoestiek van de ruimtes.
De polyvalente ruimte, de leslokalen en de cafetaria zijn drie eenheden die afzonderlijk kunnen gebruikt worden.
De buitenruimte van het dienstencentrum heeft een wilde tuin gekregen met verblijfsruimte en een petanque plein.