Architecten gespecialiseerd in renovatie en nieuwbouw. Architectenbureau gelegen in Antwerpen. Woningbouw – Appartementen – Interieurarchitectuur

Sint Andriesplaats 10, 2000 Antwerpen

www.mema-antwerpen.be

groepsfoto Averechts architecten

AVR

Averechts Architecten


Sint Andriesplaats 10, 2000 Antwerpen

+32 (0)3 344 20 54

E info@averechts-architecten.be

E vacature@averechts-architecten.be

BTW 0755.475.986


Diensten

architectuur – stedenbouw – interieur

haalbaarheidstudie – herbestemming – woningbouw

renovatie – interieurarchitectuur – cohousing

Averechts Architecten streeft naar die ene juiste oplossing voor opdracht, programma en site wars van enig vooroordeel of gemakzucht. We introduceren nieuwe inzichten, varianten en zoeken naar nieuwe alsook bewezen typologieën. We zoeken naar logica en het hoogst architecturaal rendement.


Maar ook naar ruimtelijkheid, meerwaarde, interessante en complementaire samenwerkingsverbanden. Alles ten dienste van een boeiende reis en het finaal project als eindbestemming.

Bart Favoreel

Bart Favoreel

Architect – zaakvoerder

T   +32 (0)3 344 20 54

M  bart@averechts-architecten.be

Eilien Neumann, Architect, Averechts Architecten

Eilien Neumann

Architect – Interieurarchitect – zaakvoerder

T   +32 (0)3 344 20 54

M  eilien@averechts-architecten.be

Islay Cassels

Islay Cassels

Architect 

T   +32 (0)3 344 20 54

M  islay@averechts-architecten.be

Lukas Claessens

Lukas Claessens

Architect 

T   +32 (0)3 344 20 54

M  lukas@averechts-architecten.be

Thomas Gygoot

Thomas Ghyoot

Architect

T   +32 (0)3 344 20 54

M  Thomas@averechts-architecten.be


Melanie Boeckxstaens

Melanie Boeckxstaens

Interieurarchitect

T   +32 (0)3 344 20 54

M  Melanie@averechts-architecten.be


Aspassia Mitropapa

Aspassia Mitropapa 

Architect 

T   +32 (0)3 344 20 54

M  aspassia@averechts-architecten.be

Visie

Spektakel architectuur, cliché-matige concepten, het perfecte en de absolute waarheid brengen een aversie teweeg bij AVR architecten. 

Architectuur heeft door zijn gelaagdheid een zekere complexiteit. Hierdoor is het mogelijk om een intrigerend verhaal te ontwerpen dat een relatie aangaat met de geschiedenis, sociale factoren en de autonome ruimte. 

Averechts architecten ontwerpt op een intuïtieve en conceptuele manier een sensorische ruimte of gebouw. Een dramatische lichtinval en de tactiliteit van materialen vinden we belangrijk om een bepaalde sfeer te benaderen. De esthetiek van een gebouw zit daarom in de detaillering en de verhouding tussen de verschillende elementen. 

Bovendien wil Averechts architecten de bestaande verwachtingen binnen de architectuur overstijgen waardoor het een culturele discipline wordt. In onze projecten zoeken we associaties met de beeldende kunsten die affiniteiten hebben met ruimtelijkheid. 


De verdichting in het stedelijk weefsel is een interessante uitdaging. Door oud en nieuw te verweven komen verschillende lagen in de geschiedenis bij elkaar als een gebouwde collage. Het toeval of het onverwachte heeft een belangrijke rol in de stedelijke kamers. Gebouwen worden geherinterpreteerd en er ontstaan ingrepen die afwijken van het traditionele of het bestaande grid. De schoonheid zit in de imperfectie van het alledaagse, het contrast tussen vernaculaire -en gedesignd architectuur.