Een renovatie van een prachtig herenhuis te Antwerpen met behoud en herwaardering van de bestaande elementen.
Deze neoclassicistische burgerwoning uit het derde en vierde kwart van de 19de eeuw heeft een groot raam in de achtergevel gekregen die door de nieuwe patio licht en lucht verspreid doorheen de gelijkvloers en de eerste verdieping.
De bestaande koterijen werden afgebroken en maakte plaats voor een keuken met zicht op een compacte stadstuin. Door het grote raam in de achtergevel en het horizontale raam in de keuken te optimaliseren wordt de tuin een verlengde van de leefruimte.
De bestaande vloer is in eren herstelt, maar ook het vals plafond werd verwijderd. De houten balken versterken het authentieke karakter van de woning.
De keuken met een wit natuurstenen blad staat in contrast met de zwarte keukenkasten en donkere poliervloer in beton. Dit contrast wordt doorgetrokken doorheen de woning met een zwarte trap die al de verdiepingen met elkaar verbindt.
De tweede verdieping van de woning is volledig voorzien voor de master bedroom met bijhorende dressing en badkamer. De houten balken zijn hier tevens ontdaan van storende elementen en witgeschilderd. De houtenvloer met de witte muren en plafond geven rust in deze verblijfsvertekken.